Fossombrone

Italië - Le Marche - Fossombrone
Afstand tot Utrecht: 1407 kilometer
Bekijk onze 4 agriturismi en vakantiehuizen in Fossombrone »
Gemiddelde waardering: 8,510 (2 beoordelingen)
   
Fossombrone is een stad met een rijke historie in de regio Le Marche. De hoofdstraat, de ‘corso’, kent veel leuke winkels, authentieke restaurants en barretjes.

Verder zijn er veel monumentale panden te vinden, zoals het Palazzo Vescovile (bisschopspaleis) uit de 16e eeuw en het Palazzo Comunale. De kathedraal San Maurenzio is in de 18e eeuw verbouwd. Een madonna van Zuccari is te vinden in het Oratorie della Grotta.

Dwars door Fossombrone loopt de rivier Metauro. De kloof Passo del Furlo ligt hier iets stroomopwaarts en is ontstaan door een prehistorische aardbeving. Hierdoor is de bergketen in tweeën gesplit. De Passo del Furlo werd door de romeinen als handelsroute gebruikt, zodat zij niet door de hoge bergen hoefden. Momenteel is de Furlo een natuurreservaat.

Op ca. 29 km afstand liggen de zee en de stad Fano. In Fano zijn lokale restaurants en een strand te vinden en er vinden veel verschillende evenementen plaats. Truffelhoofdstad Acqualagna ligt op ca. 14 km afstand en Urbino op ca. 20 km afstand. Urbino is echt de trekpleister van de regio. Het is een oude universiteitsstad en gesticht door de Romeinen in de 3e voor Christus.
Dichtstbijzijnde luchthavenRimini
Afstand tot luchthaven70 kilometer

 

 

 
Call us+31 348 203132
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - +31 348 20 31 32
Snel zoeken
loading...