-

Rondrijden in Italiaans design

Lamborghini, Ferrari of Masserati? Wie rijdt er nou niet het liefst rond in een Italiaanse design auto?! Het is niet zo gek dat Italië zich tot winnaar mag benoemen van het meeste aantal auto’s per duizend inwoners, want de meest stijlvolle automerken komen uit het land van de pasta’s en pizza’s.
Italianen zeggen dat auto’s een emotioneel onderwerp zijn en dat zie je terug in de Italiaanse ontwerpen. Het is natuurlijk een droom om in een Ferrari of Lamborghini rond te rijden, maar er zijn maar weinig mensen die deze dure auto’s kunnen betalen. Om deze reden zijn er voor de autofans ook ‘goedkopere’ Italiaanse merken zoals Fiat, Alfa Romeo en Lancia.

Blog:Rondrijden in Italiaans design-2

Ferrari
Wanneer je aan Italiaanse auto’s denkt, denk je natuurlijk het eerst aan Ferrari. Ferrari is de enige partij die gedurende de geschiedenis van Formule 1 altijd heeft meegereden. Dit bekende automerk is opgericht door Enzo Ferrari. Hij richtte het bedrijf op in 1929, maar pas in 1947 werden legale straatauto’s geproduceerd. Er zijn maar weinigen die de exclusieve sportwagens van Ferrari kunnen betalen, daarom worden er maximaal 4000 auto’s per jaar geproduceerd. In Maranello en Modena zijn Ferrari-musea te vinden. Deze musea liggen slechts 20 km uit elkaar. Het museum in Maranello is gericht op de Ferrari zelf en in Modena gaat het voornamelijk over de oprichter, Enzo Ferrari.

Blog:Rondrijden in Italiaans design-3

Lamborghini
Het verhaal achter het automerk Lamborghini is heel grappig. De oprichter, Ferruccio Lamborghi, was succesvol in de tractorfabricage. Hij bezat een Ferrari die vier keer in een jaar naar de garage moest vanwege mankementen. Lamborghini besloot Enzo Ferrari hierop aan te spreken, maar werd neerbuigend afgewezen: “Ga jij maar met je tractors spelen en laat het sportwagens bouwen over aan mensen die er verstand van hebben”. Lamborghini liet zich niet kennen gaf zijn personeel de opdracht om een auto te bouwen die in alle opzichten beter was dan de Ferrari. Drie maanden later werd een eerste prototype Lamborghini getoond. Het Lamborghini-museum toont de geschiedenis van de Lamborghini.

Blog:Rondrijden in Italiaans design-4

Fiat
Een auto die vaak gebruikt wordt als boegbeeld voor Italië en zeer bekend is bij het grote publiek is de Fiat. Fiat wordt dan ook wel het ‘massamerk van de Italiaanse auto’s’ genoemd. Met name de Fiat 500 is al decennia lang een groot succes en in tientallen uitvoeringen verkrijgbaar. Ook de ‘stadsauto’ Fiat Panda doet het goed bij de consument. Fiat komt oorspronkelijk uit Turijn. In deze stad is een indrukwekkend automuseum te vinden. Deze is absoluut een bezoekje waard!

In het verleden werd er nog weleens gediscussieerd over de betrouwbaarheid van Italiaanse auto’s, maar die twijfels zijn tegenwoordig van de baan en Italiaanse auto’s presteren steeds beter.

Italiaanse auto’s, er zijn er natuurlijk nog een stuk meer. Welke is jouw favoriet?

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.