Urbania

Italië - Le Marche - Urbania
Afstand tot Utrecht: 1470 kilometer
Bekijk onze 4 agriturismi en vakantiehuizen in Urbania »
Urbania is een plaats in de provincie Pesaro-Urbino in de regio Le Marche, die tot 1636 bekend stond als Casteldurante. Het is de hoofdstad van de Comunità Montana Alto en de Medio Metauro.

Urbania heeft gedurende de geschiedenis wel drie naamsveranderingen ondergaan. Het Palazzo Ducale is zeker een bezoek waard, hier hebben de families Montefeltro en Della Rovere gewoond en nu zijn er het Historisch Archief, de Bibliotheek en twee musea in gevestigd. Andere bezienswaardigheden zijn de dom met het bisschoppelijk paleis, het Museo Diocesano en het Palazzo Comunale. Ook bijzonder is de Chiesa dei Morti, uit 1380, waar zich het al meer dan vier eeuwen oude graf van de mummies bevindt, die op natuurlijke wijze gemummificeerd zijn. Voor de kinderen is het elfenbos "Bosco dei Folletti" een echte bezienswaardigheid, hier kun je mooie wandelingen en speurtochten maken in een sprookjesachtige omgeving.

Urbania is wereldberoemd om de antieke gebeitste keramiek, wat je kunt bekijken tijdens een workshop in een atelier of bij een tentoonstelling in het Museo Civico di Palazzo Ducale. Begin juni wordt er een keramiek festival gehouden.

Een echte aanrader om te gaan lunchen of dineren is restaurant Casa Tintoria, onderaan de stadsmuren. Ze koken hier met producten uit eigen tuin en voegen hier bloemen aan toe. Het is een feestje om hier te mogen eten! www.casatintoria.com

In de omgeving van Urbania vind je de stad Urbino op slechts 18 km afstand en het Regionale Park van Sasso Simone (op 34 km afstand). Ook Acqualagna, bekend van de truffels, ligt op 18 km van Urbania en Cagli ligt op 25 km afstand.

Alternatieve spelling: urbinia
Dichtstbijzijnde luchthavenAncona Falconara
Afstand tot luchthaven96 kilometer
Aanvullende informatieVluchten vanaf Brussel Charleroi en Dusseldorf Weeze (bij Venray).
Treinverbinding met Ancona, Pescara en Rimini.

 

 

 

 
Call us+31 348 434649
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - tel: +31 348 43 46 49
Snel zoeken
loading...