San Gimignano

Italië - Toscane - San Gimignano
Afstand tot Utrecht: 1394 kilometer
Bekijk onze 1 agriturismi en vakantiehuizen in San Gimignano »
   meer foto's >
Foto's verkregen via E.N.I.T - Italiaans Bureau voor Toerisme
San Gimignano is een karakteristieke stad, bekend om zijn 14 kolossale middeleeuwse torens die de stad rijk is. San Gimignano staat op de UNESCO werelderfgoedlijst; het is de best bewaard gebleven middeleeuwse stad van Italië en in die tijd stonden er nog 76 torens.

Aangezien San Gimignano gelegen is op een heuvel in de Val d'Elsa, was dit een strategische positie. Er zijn twee mogelijke verklaringen voor de hoogte van de torens. Een eerste mogelijkheid is dat de families elkaar, omwille van de prestige, trachten te overtreffen door een zo hoog mogelijke toren te bouwen. Een andere verklaring is dat de torens dienst deden als ruimte waar de gekleurde textielstof kon drogen en de kleur fixeren, beschut tegen stof en zon. Daarnaast is San Gimignano van oorsprong een plaats waar pelgrims, op weg naar Rome, stopten om te rusten.

De stad heeft verschillende religieuze gebouwen, zoals de Dom (ook Chiesa Collegiata genoemd) en de kerk Sant'Agostino met mooie fresco's. Verspreid door San Gimignano zijn allerlei bronnen en fonteinen te vinden, die vroeger dienden als watervoorziening voor de inwoners. Ook zijn er enkele bijzondere musea te vinden, o.a. een wijnmuseum waar je kunt proeven en het Museo Civico in het Palazzo Comunale met Florentijnse kunst van de 13e tot de 16e eeuw.

Wij hebben een aantal unieke vakantiehuizen in San Gimignano in ons aanbod. Zo kun je zelfs in één van de beroemde torens overnachten! Boek dus snel je favoriete vakantiehuis in San Gimignano en geniet van deze schitterende middeleeuwse stad.

Alternatieve spelling: gimingano

Toscaanse Smaken

Blog Italissima: Toscaanse Smaken

De Italiaanse keuken kent uiteraard vele smaken die per regio verschillen. In dit artikel meer over de karakteristieke smaken in Toscane. Stuk voor stuk gerechten om je vingers bij af te likken! Lees verder »
Dichtstbijzijnde luchthavenFlorence
Afstand tot luchthaven58 kilometer

 

 

 

 

 

 
Foto's verkregen via E.N.I.T - Italiaans Bureau voor Toerisme
Call us+31 348 203132
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - +31 348 20 31 32
Snel zoeken
loading...