San Donato in Poggio

Italië - Toscane - San Donato in Poggio
Afstand tot Utrecht: 1372 kilometer
Bekijk onze 3 agriturismi en vakantiehuizen in San Donato in Poggio »
Gemiddelde waardering: 8,610 (9 beoordelingen)
San Donato in Poggio is een middeleeuws stadje dat, net als vele andere Toscaanse steden, op een heuvel (poggio) ligt. De plaatsnaam is dus deels afgeleid van de ligging. Het plaatsje wordt omgeven door wijngaarden en olijfbomen en heeft een centrale ligging middenin de driehoek van de grote steden Florence (31 km), Arezzo (85 km) en Pisa (104 km). Deze steden zijn daarom ook goed te bezoeken voor een cultureel uitstapje.

Het centrum van San Donato in Poggio is nog goed bewaard gebleven en daar waar nodig gerestaureerd. Het stadje is omringd door een oude muur uit de 13e eeuw met twee toegangspoorten: Porta Fiorentina en Porta Senese en een verdedigingstoren genaamd Il Torrino. Ook heeft de oude stad veel kronkelende straatjes en opmerkelijke architectuur die nog uit de dertiende en veertiende eeuw stamt. Aan het centrale plein, Piazza Malaspina, ligt o.a. de kerk Santa Maria della Neve en het Palazzo Malaspina, in renaissance stijl. Verder vind je in het centrum een aantal lokale winkeltjes en restaurants waar je terecht kunt voor een lekker Italiaans hapje en een drankje.

In de omgeving van San Donato in Pioggio liggen verschillende leuke plaatsen, zoals San Gimignano (28 km), Poggibonsi (18 km), Certaldo (27 km) en Greve in Chianti (19 km). Verder leent de omgeving zich uitstekend voor wandel- en fietstochten, om zo het schitterende Toscaanse landschap te ontdekken.

Alternatieve spelling: Pogio donota
Dichtstbijzijnde luchthavenAeroporto di Firenze- Peretola
Afstand tot luchthaven40 kilometer
Er zijn helaas geen foto's beschikbaar.
Call us+31 348 203132
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - +31 348 20 31 32
Snel zoeken
loading...