Riparbella

Italië - Toscane - Riparbella
Afstand tot Utrecht: 1407 kilometer
Bekijk onze 1 agriturismi en vakantiehuizen in Riparbella »
Riparbella is een stadje gelegen in het zuiden van Toscane, in de Maremma. Deze streek aan de Tyrreense zee bestond vroeger, en dan met name de lagere gelegen delen, uit meren en moerassen. Tegenwoordig is het een geliefde toeristische bestemming, met prachtige badplaatsen en een binnenland rijk aan oude tradities en traditionele cultuur.

Op ca. 5 km afstand van Riparbella ligt het historische centrum van Massa Marittima. Met name de Romaanse kathedraal en het paleis dat gedeeltelijk is gebouwd uit travertijnen kalksteen (net als het Colosseum in Rome), zijn de blikvangers van deze stad. In de zomer worden er vaak concerten georganiseerd in het centrum.

Er zijn diverse stranden in de buurt van Riparbella. Daarnaast ligt het beroemde meer Lago Dell’Accesa op slechts 5 km afstand, dit is een beschermd natuurgebied met mooie flora en fauna. Het ‘Parco Dell’Uccellina’ is het grootste natuurpark in de Maremma, met een ongerepte kustlijn van zo’n 100 km lang. Dit gedeelte is een prachtig gebied om al wandelend op zoek te gaan naar zeldzame planten en vogels.

Fietsen en wandelen zijn erg populair in deze streek. Voor fietsers zijn er vele bospaden, zowel voor eenvoudige tochten als voor meer uitdagende routes. Daarnaast zijn er ook wandelroutes door de vele eikenbossen, waar ook een gevarieerde flora te bewonderen is.

Daarnaast liggen er diverse grote steden in de omgeving, zoals Livorno op 38 km, Pisa op 60 km en Siena op 80 km afstand.
Er zijn helaas geen foto's beschikbaar.
Call us+31 348 434649
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - tel: +31 348 43 46 49
Snel zoeken
loading...