Montelupo Fiorentino

Italië - Toscane - Montelupo Fiorentino
Afstand tot Utrecht: 1357 kilometer
Bekijk onze 1 agriturismi en vakantiehuizen in Montelupo Fiorentino »
Gemiddelde waardering: 8,210 (5 beoordelingen)
Montelupo Fiorentino is een gemeente in de Italiaanse provincie Florence in de regio Florence. Montelupo Fiorentino is gelegen aan een prachtige antieke Romeinse weg te midden van een variërend landschap. Je vindt er onder andere vele olijfgaarden, wijnvelden en cipressen.

Waar Montelupo Fiorentino ook zeer bekend om is is keramiek. Dit is al sinds heel vroeger een ambachtelijke activiteit en dit is nog steeds goed terug te zien. Zo is er het Museo Archeologico della Ceramica: een museum waar je de geschiedenis van de keramiek en opgravingen uit de prehistorie kunt bekijken. Verder zijn er verschillende religieuze gebouwen, waaronder de San Giovanni Evangelista kerk, en twee theaters: Teatro Mignon en Teatro Aurora (in de deelgemeente Fibbiana).

Montelupo Fiorentino is gelegen op ongeveer 10 km aftand van Empoli, ca. 30 km afstand van Florence, 70 km van Sienna en 90 km van Lucca. De stranden van Livorno liggen op ongeveer 67 km van Montelupo Fiorentino.

Alternatieve spelling: montelupio,florentino,fioretino

Struinen langs de leukste markten van Florence

Blog Italissima: Struinen langs de leukste markten van Florence

Je mengt je onder de inwoners, je wandelt rustig langs de kraampjes op zoek naar een herinnering aan je vakantie in Toscane. Zeg nou zelf; wat is er nu leuker dan afdingen, authentiek snuffelen en rondstruinen, zonder enige haast? De leukste markten op een rij. Lees verder »
Dichtstbijzijnde luchthavenFlorence
Afstand tot luchthaven23 kilometer
Er zijn helaas geen foto's beschikbaar.
Call us+31 348 203132
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - +31 348 20 31 32
Snel zoeken
loading...