La Spezia

Italië - Ligurië - La Spezia
Afstand tot Utrecht: 1235 kilometer
Bekijk onze 8 agriturismi en vakantiehuizen in La Spezia »
Gemiddelde waardering: 7,810 (10 beoordelingen)
La Spezia is een plaats in de provincie La Spezia, regio Ligurië, en ligt in het noorden van Italië. De stad ligt aan de Golf van La Spezia. Deze kustplaats is een belangrijke havenstad aan de Ligurische Zee.

Wat La Spezia bijzonder maakt voor een Italiaanse stad, is dat het een moderne stad is. Bijna alle gebouwen zijn van 1920 of later. Bezienswaardigheden met architectonische kenmerken zijn de moderne Cristo Re alla Spezia-kathedraal uit 1960 en het Lia Art museum.

Bij de nieuwe jachthaven Mirobella zijn sfeervolle terrasjes te vinden. Vooral 's avonds is het hier gezellig druk. Verder kun je in deze stad erg leuk winkelen. De Via del Prione is een interessante wandelstraat, die loopt van het station tot aan de haven. De kans bestaat dat je hier straatartiesten tegenkomt.

Nabij de stad ligt het Nationaal park Cinque Terre dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier loopt een wandelpad dat vijf dorpjes met elkaar verbindt langs de steile kust. Er is een zeer indrukwekkend uitzicht over de zee en de met terrassenteelt bewerkte heuvels.

Alternatieve spelling: Spesia,Spezzia
Dichtstbijzijnde luchthavenLuchthaven Pisa Galileo Galilei
Afstand tot luchthaven85 kilometer

 

 

 

 
Call us+31 348 203132
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - +31 348 20 31 32
Snel zoeken
loading...