Gualdo Tadino

Italië - Umbrië - Gualdo Tadino
Afstand tot Utrecht: 1510 kilometer
Bekijk onze 3 agriturismi en vakantiehuizen in Gualdo Tadino »
Gemiddelde waardering: 9,010 (2 beoordelingen)
  
Gualdo Tadino is een middeleeuwse plaats in het noordoosten van de provincie Perugia en ligt in de regio Umbrië. Je kunt wandelen tussen de groene, zacht glooiende heuvels van het gebied die voornamelijk begroeid zijn met olijf- en wijngaarden.

Het is de stad met de vele fonteinen (de omgeving van Gualdo Tadino is zeer rijk aan mineraalwater). De eerste zaterdag en zondag van mei wordt er een grote markt gehouden bij de fonteinen van de stad met veel lokale producten. Er zijn veel restaurants te vinden.

Gualdo Tadino staat bekend om zijn keramische industrie en kunst en ligt op de Sant’Angelo heuvel. Hoewel er niet veel bekend is over de geschiedenis van de stad, is het vrij zeker dat het een belangrijk centrum was gezien de ligging langs de Flaminia weg (de belangrijkste weg van Rome naar het noorden).

De belangrijkste bezienswaardigheid van de plaats is de Rocca Flea, een 12e-eeuws kasteel. Verder zijn de Torre Civici (de stadstoren) en het paleis ‘Palazzo del Podestà’ te bezichtigen. Er zijn verschillende kerken te bezoeken, zoals de kerk van San Francesco, een wonderbaarlijk gotisch gebouw die is ingericht door Matteo van Gualdo. Ook interessant is de Gemeentelijke Pinacotheca waarin, naast het werk van Matteo van Gualdo, ook een mooi schilderij van Niccolò Alunno kan worden bewonderd.
Dichtstbijzijnde luchthavenPerugia
Afstand tot luchthaven50 kilometer

 

 
Call us+31 348 203132
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - +31 348 20 31 32
Snel zoeken
loading...