Grassina

Italië - Toscane - Grassina
Afstand tot Utrecht: 1356 kilometer
Bekijk onze 5 agriturismi en vakantiehuizen in Grassina »
Gemiddelde waardering: 7,310 (3 beoordelingen)
Grassina is een zeer klein plaatsje waar je echt tot rust kunt komen. Het dorpje ligt midden tussen de wijnvelden en olijfgaarden, op bijna 500 meter hoogte. Grassina hoort eigenlijk bij Bagno a Ripoli, gelegen op 5 km afstand, net zoals de andere omliggende dorpjes.

Grassina staat bekend om de herdenking van het lijden van Christus, waarbij ieder jaar op Goede Vrijdag het lijden van Christus ritueel wordt nagespeeld en er in het centrum ook een markt is. Verder is er een theater: Teatro SMS, met mooie voorstellingen, o.a. op het gebied van dans ("Primavera Danza") en een mooie 15e eeuwse fontein, Fonte della Fata Morgana, met een park erom heen.

In Bagno a Ripoli vind je verschillende kerken en villa's, evenals opgravingen die dateren uit de tijd van de Etrusken. Vanuit Grassina kun je verder makkelijk plaatsen als Florence (gelegen op slechts 12 km) en San Casciano Val di Pesa (19 km) bereiken, of een bezoek brengen aan Pistoia (48 km verderop), Siena (65 km), Arezzo (72 km), Lucca (85 km) en Pisa (98 km). Vanaf het station Firenze Rovezzano kun je deze steden ook per trein bezoeken.

Struinen langs de leukste markten van Florence

Blog Italissima: Struinen langs de leukste markten van Florence

Je mengt je onder de inwoners, je wandelt rustig langs de kraampjes op zoek naar een herinnering aan je vakantie in Toscane. Zeg nou zelf; wat is er nu leuker dan afdingen, authentiek snuffelen en rondstruinen, zonder enige haast? De leukste markten op een rij. Lees verder »
Dichtstbijzijnde luchthavenAeroporto di Firenze- Peretola
Afstand tot luchthaven20 kilometer
Er zijn helaas geen foto's beschikbaar.
Call us+31 348 203132
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - +31 348 20 31 32
Snel zoeken
loading...