Foligno

Italië - Umbrië - Foligno
Afstand tot Utrecht: 1528 kilometer
Bekijk onze 1 agriturismi en vakantiehuizen in Foligno »
   meer foto's >
Foto's verkregen via E.N.I.T -Italiaans Bureau voor Toerisme
Foligno behoort tot de drie grootste steden van Umbrië. Het is één van de weinige oude steden die gebouwd is op vlakke grond. De stad wordt doorkruist door de rivier Topino en vormt een belangrijk industrieel centrum en knooppunt van spoor- en verkeerswegen.

Ondanks bombardementen, aardbevingen en economische ontwikkelingen, die helaas veel sporen uit het Romeinse verleden hebben uitgewist, is er nog genoeg te zien in de stad. In het charmante centrum van Foligno vind je allereerst het centrale plein, Piazza della Repubblica, waaraan het indrukwekkende 12de-eeuwse kathedraal San Feliciano, ook wel de Duomo genoemd, gelegen is. Ook bevindt zich aan dit plein het 12de-eeuwse Palazzo Comunale, welke in de 19e eeuw is herbouwd in neoclassicistische stijl. Andere bezienswaardigheden in de stad die ook zeker een bezoek waard zijn, zijn het Palazzo Pretorio, het Palazzo del Orfini, het Palazzo Trinci en het Palazzo San Domenico waaraan zich een bijzondere, gelijknamige kerk bevindt. Ook zijn er diverse musea te vinden in de stad, waar je onder andere schilderkunst kunt bewonderen.

Een belangrijk evenement dat in de stad wordt gehouden is het steekspel van de Quintana (Giostra della Quintana), welke jaarlijks plaatsvindt tussen 10 en 17 september. Tien ruiters, die elk één van de stadswijken vertegenwoordigen, racen tegen elkaar, waarbij ze met een speer door een aantal steeds kleiner wordende ringen moeten steken.

In de stad vind je verder natuurlijk voldoende uitgaans- en winkelgelegenheden.

Alternatieve spelling: folinjo,folingo
Dichtstbijzijnde luchthavenAncona
Afstand tot luchthaven130 kilometer
Aanvullende informatieof het vliegveld Roma- Ciampino, gelegen op 170 km afstand

 

 

 

 

 

 
Foto's verkregen via E.N.I.T -Italiaans Bureau voor Toerisme
Call us+31 348 203132
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - +31 348 20 31 32
Snel zoeken
loading...