Faenza

Italië - Emilia-Romagna - Faenza
Afstand tot Utrecht: 1320 kilometer
Bekijk onze 3 agriturismi en vakantiehuizen in Faenza »
Gemiddelde waardering: 7,810 (14 beoordelingen)
   
Faenza is een stad in Emilia Romagna, in de provincie Ravenna. Faenza is een authentiek Romaanse stad. Er zijn nog enkele bezienswaardigheden uit die tijd te vinden. Het historische centrum van Faenza is een bezoek waard. Piazza del Popolo en Piazza della Libertà vormen de twee centrale pleinen van Faenza en zijn goed voor een start- en eindpunt van een mooie wandeling. De laatste zondag van juni is er een middeleeuws feest: Palio del Niballo. Op deze dag herleeft zich het verleden op deze twee pleinen.

Er is een mooie kathedraal in Faenza te vinden met vele Toscaanse invloeden, die uitkijkt op Piazza della Libertà. De kathedraal staat symbool voor de invloed van de Toscaanse cultuur die er in de periode was. Vele Toscaanse kunstenaars zijn in de vroege tijden naar Faenza gekomen voor werk. De Portico dei Signori (17e eeuw) is in mooi contrast met de kathedraal door de art nouveau stijl. De Torre dell'Orologie is een oude toren uit 1604 en staat op de grens van de twee pleinen.

De stad Faenza staat tevens bekend om de keramiek en het aardewerk. De grootste trekpleister van Faenza is het internationale keramiekmuseum.
Dichtstbijzijnde luchthavenBologna
Afstand tot luchthaven55 kilometer

 

 

 
Call us+31 348 203132
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - +31 348 20 31 32
Snel zoeken
loading...