Dogliani

Italië - Piemonte - Dogliani
Afstand tot Utrecht: 1210 kilometer
Bekijk onze 6 agriturismi en vakantiehuizen in Dogliani »
   
Dogliani is een Middeleeuwse plaats, omgeven door heuvels en wijngaarden, gelegen in de regio Piemonte. Het dorpje is verdeeld in twee delen: het hoger gelegen deel ‘Il Castello’ en het lager gelegen deel ‘Il Borgo’. Het dorp staat al eeuwen bekend om haar wijnmaakkunsten. Je vindt er bijvoorbeeld het wijngoed van Luigi Einaudi, het oudste wijngoed van de streek. Deze wijnmaker is één van de voorvechters van de beroemde Dolcetto wijn, een rode wijn met een fruitige, droge smaak.

Het centrum van Dogliani bestaat uit smalle steegjes, diverse pleintjes en een aantal winkels, bars en restaurants. Regelmatig vinden er in het centrum markten plaats, waar je lokale producten uit de regio kunt kopen. Verder zijn er in Dogliani meerdere kerken te vinden, waarvan de Duomo al van verre af te zien is.

In de omgeving zijn vele kastelen en charmante dorpjes te vinden, zoals Monforte (8 km), Barolo (14 km) en La Morra (17 km). Alba (28 km) en Asti (55 km) beschikken over een mooi historisch centrum met allerlei winkeltjes, bars en restaurantjes. Ook de veelzijdige stad Turijn (75 km) is een bezoek waard.
Dichtstbijzijnde luchthavenTurijn
Afstand tot luchthaven105 kilometer
Aanvullende informatieVluchten vanuit Nederland met Transavia en KLM/Alitalia.
Vluchten vanuit België met Brussels Airlines.

 

 

 
Call us+31 348 203132
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - +31 348 20 31 32
Snel zoeken
loading...