Deiva Marina

Italië - Ligurië - Deiva Marina
Afstand tot Utrecht: 1241 kilometer
Bekijk onze 1 agriturismi en vakantiehuizen in Deiva Marina »
   
Deiva Marina is een kleine, karakteristieke badplaats in de provincie La Spezia, in de regio Ligurië. Deiva Marina ligt in een mooie natuurrijke omgeving, in het natuurpark Monte-Serro - Punta Mesco, in de vallei van de rivieren Deiva en Castagnola. Het plaatsje ligt aan een breed strand en er zijn gezellige restaurants. Een aantal jaar geleden is Deiva Marina voor een groot gedeelte gerestaureerd vele gebouwen zijn toen mooi opgeschilderd.

Deiva Marina bestaat uit twee gedeeltes, het oude gedeelte om de 18e eeuwse kerk Sant'Antonio abate heen en een nieuwer gedeelte -Marina- dat aan zee ligt. In het historische centrum en aan de kust zijn grote uitkijktorens te vinden, die door de Republiek van Genua als verdedigingswerken waren gebouwd. Je kunt in Deiva Marina o.a. vissen, zeilen en windsurfen, of al wandelend van de omgeving genieten. De heuvels om Deiva Marina maken het daarnaast uitermate geschikt voor de wat extremere sporten zoals trekking. Tijdens de zomer worden er in Deiva Marina en omgeving enkele feesten ter ere van patroonheiligen gevierd, en is er een voetbaltoernooi in augustus.

In de directe omgeving liggen kleine plaatsjes als Piazza (6 km), Mèzzema (circa 5 km) en Passano (circa 7 km), die ook zeker een bezoekje waard zijn. Dankzij de boot- en treinverbindingen kun je gemakkelijk de Cinque Terre bezoeken: Monterosso ligt bijvoorbeeld op 33 km. Het plaatsje Portofino ligt op 52 km. La Spezia ligt op 52 km afstand en op 67 km ligt Genova.
Dichtstbijzijnde luchthavenGenua (Cristoforo Colombo)
Afstand tot luchthaven76 kilometer

 

 

 
Call us+31 348 203132
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - +31 348 20 31 32
Snel zoeken
loading...