Crone (Idromeer)

Italië - Merengebied/Lombardije - Crone (Idromeer)
Afstand tot Utrecht: 1185 kilometer
Bekijk onze 2 agriturismi en vakantiehuizen in Crone (Idromeer) »
Gemiddelde waardering: 7,110 (8 beoordelingen)
Crone is gelegen aan de oostkant van het Idromeer. Het dorp beschikt over betoverende steegjes, kleine winkeltjes en restaurants. Eenmaal per week is er een gezellige Italiaanse markt.

Het Idromeer is ideaal als surf- en zeilmeer maar ook als totaal watersportgebied om in te spelen en te zwemmen. Het meer is 11 km lang en 2 km breed, is omgeven door middelhoge bergen en ligt geheel in de provincie Lombardije op 35 km van het Gardameer.

In de omliggende bergen vindt de natuurliefhebber zowel romantische wandelpaden als steile bergpaden (in het Dolomiti di Brenta of het Adamellogebied). In de laatste jaren hebben zich naast de bekende sporten ook een veelvoud van andere en meer extreme sporten ontwikkeld rondom het meer. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te paragliden, canyontochten te maken, tochten door een gebied met wilde paarden, etc. Er zijn vele mogelijkheden voor een avontuurlijke vakantie.

Het plaatsje Vesta, gelegen op ca. 5 km afstand is gelegen aan één van de mooiste stranden van het Idromeer. Vanuit Crone kun je gemakkelijk leuke uitstapjes maken naar Salò, Desenzano en Sirmione aan het Gardameer, of naar Milaan, Brescia, Verona en Venetië.
Dichtstbijzijnde luchthavenVerona
Afstand tot luchthaven50 kilometer

 

 

 

 

 

 

 

 
Call us+31 348 203132
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - +31 348 20 31 32
Snel zoeken
loading...