Castiglione del Lago

Italië - Umbrië - Castiglione del Lago
Afstand tot Utrecht: 1465 kilometer
Bekijk onze 5 agriturismi en vakantiehuizen in Castiglione del Lago »
Gemiddelde waardering: 9,010 (2 beoordelingen)
   
Castiglione del Lago is gelegen op een soort schiereiland in het Trasimenomeer, Lago di Trasimeno. Het stadje is gebouwd op een kalkstenen rots en heeft een schitterende panoramische ligging.

In het centrum van Castiglione del Lago vindt je meerdere bezienswaardigheden. De belangrijkste is toch wel Castello del Leone. Deze middeleeuwse burcht is een van de meest opmerkelijke voorbeelden van militaire kunst in Umbrië. Vanaf hier heeft men een prachtig uitzicht over het Trasimenomeer. Ook Palazzo della Corgna is zeker een bezoekje waar. Dit is een paleis uit de Renaissance en beschilderd in de 16de eeuw. Verder is de Parochiekerk van de Maddalena zeker een bezoekje waard.

Castiglione del Lago is een gezellig stadje met restaurants, winkels en een supermarkt. Vanaf hier gaan er ferry’s naar de eilanden op het meer.

Vanuit Castiglione del Lago kunnen meerdere mooie Italiaanse steden In Toscane en Umbrië bezocht worden, voorbeelden hiervan zijn: Cortona (21 km), Perugia (47 km), Arezzo (47 km), Orvieto (67 km), Gubbio (82 km) en Assisi (71 km).
Dichtstbijzijnde luchthavenLuchthaven Perugia San Egidio
Afstand tot luchthaven56 kilometer

 

 

 
Call us+31 348 203132
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - +31 348 20 31 32
Snel zoeken
loading...