Assisi

Italië - Umbrië - Assisi
Afstand tot Utrecht: 1514 kilometer
Bekijk onze 8 agriturismi en vakantiehuizen in Assisi »
Gemiddelde waardering: 8,310 (3 beoordelingen)
Assisi is een stad in de provincie Perugia, in de regio Umbrië, bekend van de heiligen Fransiscus en Clara van Assisi.

Assisi is gelegen aan de noord-oostelijke kant van de berg Subasio, op ca. 26 km van Perugia. Archeologisch opgravingen wijzen uit, dat de historie van de stad ver terug gaat, zelfs tot aan de 9e eeuw voor Christus. Assisi is sinds de vondst van de lichamen van San Francesco en Santa Chiara in de jaren ’80 een bekend pelgrimsoord. Er zijn meerdere kerken in de stad, de bekendste is wel de Basiliek van San Francesco d’Assisi. Ook de Basiliek van Santa Chiara en de Basiliek van Santa Maria degli Angeli zijn het bezichtigen waard. Op de berg Subasio, op 4 km van Assisi, vind je de Hermitage degli Carceri, waar San Francesco en zijn volgelingen kwamen om te bidden en mediteren. De Hermitage is in de buurt van natuurlijk ontstane grotten gebouwd, waar de heremieten hun rust vonden om te mediteren.

In het centrum vind je heuvelachtige, smalle straatjes en pittoreske winkeltjes en restaurants. Verder zijn de ruïnes van het Romeins amfitheater te zien, dat in de eerste eeuw na Christus is gebouwd en waarvan een ellipsvormige muur over is gebleven en op de plek van de vroegere arena en tuin aangelegd is. In Via del Torrione zijn enkele resten van de bogen van dit amfitheater te zien. Het imposante kasteel van Assisi, la Rocca maggiore, is ondanks de klim om er te komen zeker een bezoek waard, alleen al vanwege het uitzicht op Assisi.

Het Piazza del Comune is het centrale plein van Assisi, hier vind je de tempel van Minerva, de klokkentoren Torre del Popolo uit 1305, een 15e eeuwse fontein en de in de middeleeuwen gebouwde palazzi: Palazzo del Capitano del Popolo en Palazzo dei Priori. Ook zijn er enkele musea te bezichtigen, waaronder Museo Diocesano e Cripta di San Rufino in de kathedraal San Rufino, met religieuze kunst; de Galleria d’Arte Contemporanea met iconografieën van Christus in de hedendaagse kunst en het Museo civico e Foro romano met archeologische opgravingen, met name uit de Romeinse periode.

In Assisi worden meerdere evenementen georganiseerd: begin mei is er het Calendimaggio waarbij de lente wordt gevierd en het middeleeuwse leven herleeft met theater, muziek, zang en dans. Eind augustus wordt de Palio di San Rufino gehouden, met een historische markt en een kruisboogwedstrijd tussen de wijken in de stad. Ook in het najaar worden festiviteiten gehouden, zoals het internationaal festival van de vrede in september en het feest van de heilige San Francesco begin oktober.

Alternatieve spelling: assissi,asissi
Dichtstbijzijnde luchthavenPerugia San Egidio
Afstand tot luchthaven14 kilometer
Aanvullende informatieVluchten vanaf Brussel Charleroi.
Treinverbindingen met Florence, Perugia, Arezzo en Spello.

 

 

 

 

 

 
Call us+31 348 434649
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - tel: +31 348 43 46 49
Snel zoeken
loading...