Apecchio

Italië - Le Marche - Apecchio
Afstand tot Utrecht: 1530 kilometer
Bekijk onze 6 agriturismi en vakantiehuizen in Apecchio »
Gemiddelde waardering: 8,810 (12 beoordelingen)
Apecchio is een gemeente in de regio Marche en telt 2105 inwoners. Het dorp Apecchio is een eigentijds niet toeristisch dorp waar men geniet van de rust en de schitterende omgeving. Apecchio ligt op 70 km afstand van de kust.

Apecchio is gelegen aan de Apennijnen, op de grens met Umbrië. De rivier Biscubio loopt erdoor. De omgeving wordt gekenmerkt door grote weiden, bossen en zwavelhoudende riviertjes. De ruïnes her en der in de omgeving zijn getuigen van de rijke geschiedenis van oude beschavingen. Dankzij de ongerepte natuur en de nabije skipistes van de Monte Nerone is dit een zeer aantrekkelijke plaats voor bergsport.

In het centrum van het dorp loont een bezoek aan de Palazzo Dei Conti Ubaldini de moeite, de bouw ervan werd begonnen door Francesco di Giorgio Martini in de 15de eeuw; er omheen vind je andere adellijke palazzi uit de renaissance, bewoond door de adellijke families uit die tijd. Het kasteel heeft een klokkentoren met uurwerk uit de 15de eeuw, Il Campanone, die tot de dag van vandaag de indrukwekkende hoofdingang van het kasteel vormt. Boven de boog ziet men het wapenschild van de familie Ubaldini. Binnen in de palazzo bevindt zich onder andere een fossielen en mineralen museum.

De San Martino Kerk, met een 18de eeuws fresco en de graven van de familie Ubaldini, is een bezoekje waard. Je vindt hier twee stenen leeuwen in Romaanse stijl die afkomstig zijn uit de Santa Maria Maggiore in Rome, geschonken door paus Clemens IX aan de graaf Paolo Ubaldini.
Er is ook een middeleeuwse brug, die vroeger de enige toegangsweg was. De brug is gebouwd als een ezelsrug in de 14de eeuw en ligt in het lage gedeelte van het dorp, over de rivier Biscubio.

Verder zijn er twee bierbrouwerijen, een grappa-brouwerij en tenslotte een bedrijf voor de productie van natuurlijk mineraalwater, Val di Meti, dat internationaal wordt geëxporteerd. Er worden ook enkele leuke evenementen georganiseerd, zoals het feest van de Santissimo Crocifisso op de 1e zondag van juni, de middeleeuwse feesten op de 2e zaterdag van juli, waarbij een stoet, wedstrijden en duels met zwaard worden gehouden, avonden in juli en augustus in het Palazzo Ubaldini met muziek, theater, cabaret en poëzie.

In augustus zijn er spelen voor kinderen en tieners. Tenslotte wordt er het eerste weekend van oktober een markt van de witte truffel en van andere bosproducten gehouden.

Alternatieve spelling: apecchio,apechio,apecio,apekkio,appechio
Dichtstbijzijnde luchthavenAncona
Afstand tot luchthaven120 kilometer
Aanvullende informatieVluchten vanaf Brussel Charleroi en Dusseldorf Weeze (bij Venray) met Ryanair.
Er zijn helaas geen foto's beschikbaar.
Call us+31 348 203132
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
Italissima is een handelsnaam van Chalet.nl B.V - info@italissima.be - +31 348 20 31 32
Snel zoeken
loading...