Vakantie in Italië - La bella Italia

Hoofdfoto Vakantie in Italië - La bella Italia

Wie op vakantie naar Italië gaat, kiest voor een land met een enorm, misschien wel niet te evenaren aanbod aan cultuur, historie, gastronomie en mode. Daarnaast is Italië ook een vakantieland met een heel gevarieerd landschap. Iedere regio in Italië heeft zo zijn unieke kenmerken en hierdoor is het vaak lastig aan te geven welk stukje van Italië nu echt het mooiste is.

Populaire regio's voor een vakantie in Italië zijn Toscane, Umbrië en het merengebied in Lombardije.

Toscane herbergt 120 natuurreservaten en is met haar glooiende landschap en kenmerkende cipressen absoluut één van de mooiste gebieden van Italië. Daarnaast is Toscane de bakermat van de renaissance en herbergt het schitterende historische steden als Florence, Siena, Lucca, San Gimignano, Cortona en Volterra. Als je naar Toscane gaat, dan mag een bezoek aan de schitterende Chianti wijnstreek ook zeker niet ontbreken.

De streek Umbrië is ook een zeer populaire regio en wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd, vanwege de uitgestrekte groene velden. Daarnaast zijn in Umbrië tal van historische ommuurde heuvelstadjes te vinden.

Het Merengebied is al jaren een geliefd gebied voor Nederlandse vakantiegangers. De bekendste meren zijn het Gardameer, het Comomeer, het Lago Maggiore en het Luganomeer. Het Merengebied ligt op ca. 1000 tot 1200 kilometer van Nederland en biedt een perfecte combinatie van een ontspannen zonvakantie aan het meer en een gevarieerde omgeving met gezellige dorpjes en mooie vergezichten. Deze streek is een ideaal vakantiegebied voor watersporten en wandel- en fietstochten.

Een gebied wat sterk in populariteit stijgt voor een vakantie naar Italië is Le Marche, in het Nederlands ‘De Marken’. Vergeleken met andere regio’s herbergt Le Marche een wat meer onontdekte, pure Italiaanse sfeer. Het kustgebied wordt gevormd door robuuste rotspartijen en brede stranden. Het achterland kenmerkt zich door glooiende heuvels met middeleeuwse dorpjes en historische steden.

Maar ook een vakantie in onze overige regio's Campanië, Ligurië, de Dolomieten, Lazio, Piemonte, Sardinië en Sicilië zijn zeker aan te raden: elke regio in Italië heeft zo zijn eigen charme en aantrekkingskracht en zijn zeker het bezoeken waard.

Onze vakantiehuizen in Italië

Evenals het Italiaanse land is ook ons aanbod van vakantiehuizen in Italië zeer divers. Voor wie iets heel bijzonders zoekt, hebben wij een aantal zeer verrassende vakantiehuizen in ons aanbod, zoals een vakantiehuis dat als decor diende in een James Bond film of een appartement in één van de torens van San Gimignano. Veel vakantiegangers willen in Italië genieten van het authentieke Italiaanse platteland en kennis maken met de typische streekproducten. Een verblijf op een agriturismo is hierbij aan te bevelen. Een agriturismo is een landelijk gelegen domein dat enerzijds wordt gebruikt als boerenbedrijf en anderzijds als toeristisch verblijf. Vooral in Toscane hebben wij op het gebied van agriturismi veel keuzemogelijkheden. Ook kan het overnachten in een vakantiehuis op een wijndomein een extra leuke invulling aan je vakantie geven.
Zoek je het comfort van en de gezelligheid van een wat groter domein, bekijk dan eens onze selectie van vakantieparken.

Kortom: met bijna 1.000 verschillende vakantiehuizen door heel Italië hebben wij iedereen die op vakantie naar Italië wil gaan wel wat te bieden. Bekijk de kaart van Italië voor een handig overzicht van de verschillende regio's met het aantal bijbehorende vakantiehuizen. Klik op de regio voor meer informatie en de vakantiehuizen aldaar.

Bekijk en doorzoek onze vakantiehuizen in Italië:


Bestemming
Aantal personen
Aankomstdatum
Kalender
    
Verblijfsduur
Aantal slaapkamers
Prijsklasse
€ 0
€ 5000
van  €   tot  €  en meer  (per vakantiehuis)
Zoeken m.b.v. tekst
476 vakantiehuizen gevonden  ( verberg kaart)
 

Pagina
<
1
23>
Call us+31 348 203132
ma-vr 9-17:30 / za 10-17:30
loading...