-

Wij missen Italië!

Toscane is zo ontzettend mooi! Natuurlijk was het wel even wennen om op deze manier te reizen: elke avond rond tien uur hoorden we welke activiteit we de volgende dag gingen doen. Op die manier was elke dag een verrassing.
We kwamen op plekken waar we anders misschien niet zouden komen, zoals de beste focaccia-bakkerij. Wat ons de afgelopen week het meest is bijgebleven?

Afwisselend
Dat Toscane erg afwisselend is. In de Chianti streek vind je lieflijke olijfboomgaarden, licht glooiende heuvels vol druivenranken en mooie dorpjes. De kust daarentegen is veel vlakker en de dorpjes eromheen zijn minder oud. Het deel rondom Volterra is weer heel anders: groen en weids vol onbebouwde heuvels en bossen. Zo heb je in één regio steeds weer het idee dat je op een totaal nieuwe plek bent.

Meer dan 'logeren bij de boer'
Dat slapen op een agriturismo meer is dan ‘logeren bij de boer’. Veel appartementen zijn behoorlijk luxe. Zo hadden sommige appartementen in agriturismo Montescalari een badkamer per slaapkamer. Ook was er een zwembad en zelfs een spa. Daar kunnen veel campings en hotels niet tegenop! Maar het meest genoten we van het stukje onbetaalbare luxe: de enorme gastvrijheid, de weidse uitzichten, de natuur en de gezelligheid van andere gezinnen en het gezin van de eigenaren om ons heen.

Gezellig Pisa
Dat Pisa veel meer is dan alleen die scheve toren. Wij hebben er op de dag van vertrek (toen het regende) even gewinkeld. En dat kan hier echt heel goed. Je vindt veel bekende ketens, zoals Zara en L’Occitane. Pisa is een leuke, gezellige stad waar echt geleefd wordt en waar winkelen volgens mij een van de hobby’s van de inwoners is. De Borgo Stretto is de langste winkelstraat. Ideaal voor als het regent, want je kunt lange afstanden afleggen onder prachtige zuilengalerijen.

Trots op Toscane
Dat Italianen ontzettend trots zijn op hun Toscane. Ze willen je maar al te graag kennis laten maken met de beste producten, de mooiste plekken en de leukste bezienswaardigheden. Hoe vaak we wel niet een fles wijn kregen aangeboden, gewoon omdat iemand wilde dat je proeft hoe lekker het is! En dan die man die zelf limoncello maakte! Hij liet ons vol trots aan zijn biologische citroenen ruiken, die volgens hem de allerbeste ter wereld waren.

Het beste ijs
Dat het beste ijs inderdaad uit San Gimignano komt. Al vonden we het ijs van Chic & Shock in Volterra ook érg lekker.

De enige echte Chianti
Dat er volgens sommige Italianen eigenlijk maar één echte Chianti is en dat is de Chianti Classico. Deze wordt geproduceerd in het oorspronkelijke en oudste Chianti-gebied (waar ook de Chianti-dorpjes zijn). De wijnen die in de andere Chianti-gebieden worden geproduceerd, heten wel Chianti, maar zijn niet de meest oorspronkelijke Chianti-wijnen en dragen niet de naam Chianti Classico. Overigens hoeft dat niet uit te maken qua smaak. Maar wil je een echte authentieke Chianti? Kies dan voor Chianti Classico.

Wat we missen
Dat we Italië missen nu we terug zijn in Nederland. We missen de verse pasta’s, het zonlicht dat op de heuvels schijnt, de Fiat 500 (rijdt erg lekker!), de olijfbomen, de cappuccino die je voor een euro in een barretje koopt en zelfs bij tankstations nog lekker is, de Italiaanse taal, de Vin Santo met cantuccini, de groene heuvels en de vriendelijke mensen. Een ding is zeker: we gaan snel weer eens terug naar Italië.

Blog:Wij missen Italië!-2

Italissima bedankt! En wil je ook zo’n onvergetelijke reis? Alle huizen (en nog veel meer) waarin we verbleven, zijn te boeken op Italissima. Voor wie een mooie zomer in Italië tegemoet gaat: veel plezier en geniet ervan!

Groetjes
Chantal en Gijs

Kijk voor het gehele verslag op ons reisblog 'Beleef Toscane'

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.