-

Vrolijke verkeersborden

In Florence is er op elke hoek van de straat wel iets bijzonders te zien. Van beroemde beelden, zoals Michelangelo’s David en het bronzen zwijntje, tot indrukwekkende palazzi die soms zo groot zijn dat je ze niet in één keer op de foto krijgt. Wie door de stad wandelt, ziet echter ook moderne kunst opduiken… als je tenminste weet waar je moet kijken. Saskia Balmaekers, Italiëkenner en blogger op Ciaotutti.nl, wijst je vandaag op een van de leukste kunstenaars van Florence!
Blog:Vrolijke verkeersborden-2

Op tal van plaatsen in Florence (maar bijvoorbeeld ook in Rome en zelfs in Amsterdam) zie je ze opduiken: verkeersborden die een grapje bevatten. Iemand die vrolijk een gekke bek trekt, een vogel die het bord bekladt door er een vrolijke klodder vogelpoep op te laten vallen, een pijl die een hart doorboort, een mummie op een zebrapad, een politieagent die verliefd de witte balk op het bord kust, een mannetje dat bloemen plukt… Je wordt meteen vrolijk als je deze verkeersborden ziet.

Deze verkeerskunst is het werk van Clet Abraham. Deze Franse kunstenaar, die oorspronkelijk uit Bretagne komt, kwam naar Florence om er te studeren en is nooit meer weggegaan. Elke keer opnieuw vrolijkt hij de straten van de stad op met unieke creaties en grappige vervormingen van bestaande verkeersborden.

Blog:Vrolijke verkeersborden-3

Hij wordt door de inwoners van Florence daarom ook wel ‘verkeersagent van de ziel’ genoemd. De gemeente Florence laat Clet meestal zijn gang gaan en staat de verkeersborden oogluikend toe, al wordt er soms een bord dat door Clet is versierd weggehaald, om het te vervangen door het standaard-verkeersbord.

Blog:Vrolijke verkeersborden-4

Clet zorgt er altijd voor dat de betekenis van het verkeersbord niet verloren gaat, zodat er geen gevaarlijke situatie ontstaat. Sterker nog, door zijn toevoeging worden de verkeersborden vaker dan ooit opgemerkt. Of dat tot minder ongelukken en overtredingen leidt, weten we niet – maar zeker is wel dat het zorgt voor veel vrolijker verkeersdeelnemers. Wie zo’n bord passeert, kan namelijk niet anders dan glimlachen of zelfs grinniken om Clets creatieve uitspattingen.

Foto’s: Clet

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.