-

Voor op je verlanglijst: Italiaanse kookboeken

Met de feestdagen voor de deur, heb je een goede reden om een nieuw kookboek aan te schaffen (of cadeau te vragen). Voor wie wat inspiratie nodig heeft; dit zijn volgens ons de vijf fijnste Italiaanse kookboeken.
Blog:Voor op je verlanglijst: Italiaanse kookboeken-2

De Zilveren Lepel
Bij echte Italië-liefhebbers mag dit boek niet in de keuken ontbreken. De Zilveren Lepel is zeg maar de Italiaanse kookbijbel. In Italië zelf wordt het boek al meer dan zestig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. En gelukkig is het boek ook hier te koop, zodat ook wij kunnen genieten van traditionele Italiaanse gerechten. Deze nieuwe editie van De Zilveren Lepel is bijna 1.500 pagina’s dik en telt meer dan 2.000 recepten. Als je hierin je kerstdiner nog niet kunt vinden…
Bekijk dit boek op bol.com

Blog:Voor op je verlanglijst: Italiaanse kookboeken-3

La Dolce Vita
Tessa Kiros woont in Italië, maar is er niet geboren. Toch is dit kookboek een ode aan het land dat ze inmiddels haar thuis noemt. Speciaal voor haar lezers selecteert ze de heerlijkste recepten van Italiaanse mama's. Van Siciliaanse pasta al forno en citroentaart tot limoncello, truffelboter en vanillezout. Handig: Tessa verklapt ook allerlei handigheidjes die al generaties lang van Italiaanse moeder op dochter worden overgedragen. De fotografie in dit boek is een lust voor het oog en doet je op slag verlangen naar La Dolce Vita.
Bekijk dit boek op bol.com

Blog:Voor op je verlanglijst: Italiaanse kookboeken-4
Made in Italy
Georgio Locatelli groeide op in Italië, werkte in de keuken van zijn oom en is nu de bekendste Italiaanse kok in Groot-Brittannië. Zijn levensdoel: mensen eten te geven, veel eten. Dat lukt hem aardig, want dit kookboek telt maar liefst 600 pagina’s. Naast recepten vind je er prachtige foto’s van doorleefde Italianen op het platteland, gecombineerd met eigen jeugdherinneringen. Ook gaat Locatelli uitgebreid in op ingrediënten en typisch Italiaanse producten. Waar ze vandaan komen, hoe ze moeten ruiken, proeven en voelen, hoe ze te eten en serveren. Een persoonlijk, mooi, maar vooral tongstrelend boek.
Bekijk dit boek op bol.com

Blog:Voor op je verlanglijst: Italiaanse kookboeken-5

Jamie's Italië
Jamie Oliver is dol op Italiaans eten. Een kookboek over Italië was dus eigenlijk onmisbaar. In Jamie’s Italië vind je al zijn favoriete Italiaanse gerechten. Het boek is ook meteen een reisverslag van zijn reis langs de vissers op Sicilië tot aan de familiebakkers uit Toscane en nog verder. Hoe Jamie aan zijn recepten kwam? Hij is in de leer gegaan bij de echte Italiaanse chefs en mama's. Zij hebben hun beste recepten en trucjes met hem gedeeld. Het kookboek is ingedeeld volgens het klassieke trottoria-menu. Van antipasta tot dolci. Houd je van Jamie Oliver en van Italië? Dan moet je dit boek zeker hebben! Onze favoriet? Le migliori polpette di tonno: de allerlekkerste tonijngehaktballen.
Bekijk dit boek op bol.com

Blog:Voor op je verlanglijst: Italiaanse kookboeken-6

Twee gulzige Italianen
Twee gulzige Italianen is geschreven door de Italianen Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo. Kookboek is niet het goede woord voor dit meesterwerk, want het is veel meer dan alleen boek met recepten. De twee mannen beschrijven op een humoristische, en soms ontroerende wijze hoe ze vanuit Engeland samen terugkeren om hun roots te ontdekken. Hier onderzoeken ze traditionele en hedendaagse culinaire gewoonten en proberen ze de Italiaanse gastronomie bloot te leggen. Twee gulzige Italianen doet verslag van hun reis, waarin zij van alles opnieuw ontdekten: het land, het eten, hunzelf en hun vriendschap.
Bekijk dit boek op bol.com

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.