-

Voor in de koffer: boeken over Italië

Heb je ook al zo’n zin in de volgende Italië-vakantie? Lekker wakker worden met de allerbeste cappuccino en genieten van de prachtige geuren en kleuren die het land rijk is. Om alvast in de stemming te komen, of straks voor in de koffer: vijf heerlijke boeken over Italië.
Blog:Voor in de koffer: boeken over Italië -2

De granaatappelboom – Nicky Pellegrino
Raffaella Moretti is het mooiste meisje in het Zuid-Italiaanse plaatsje Triento. Het geluk lacht haar toe als ze trouwt met haar grote liefde, maar dan sterft hij binnen een jaar. Rafaella is ineens het mikpunt van roddels nadat haar schoonouders haar ervan verdenken hun zoon vergiftigd te hebben. Ze besluit tijdelijk het dorp te verlaten om te werken in Villa Rosa, dat net buiten haar woonplaats ligt. Hier sluit ze vriendschap met een vader en zijn dochter, die de tuin van de villa onderhouden en voorbereidingen treffen voor de komst van de Amerikaanse Eduardo, die een bouwproject in Triento wil realiseren. En laat Eduardo nou net een erg leuke man zijn. De granaatappelboom is een romantisch, maar vooral sfeervol verhaal over het echte Italiaanse leven. Vooral de beschrijvingen van traditionele Italiaanse gerechten doen je het water in de mond lopen.
Bekijk dit boek op bol.com

Blog:Voor in de koffer: boeken over Italië -3

Bloedgeld - Edward Hendriks
Bloedgeld is het debuut van de Nederlandse schrijver Edward Hendriks. Het idee voor dit boek ontstond toen hij een maand in Zuid-Italië verbleef. Het boek speelt zich dan ook af in Italië en bevat leuke verwijzingen naar de Italiaanse cultuur, zoals het feit dat je in Italië geen cappuccino na elven besteld. Hoofdpersoon van het boek is tekstschrijver Wessel. Op een dag koopt hij samen met zijn vriendin Sanne een oude boerderij in een slaperig dorpje aan de Amalfitaanse kust. Opdrachten blijven echter uit en uit wanhoop gaat hij in op een aanbod van een Italiaanse huurder. Het enige wat hij hoeft te doen is twee Nederlanders begeleiden die voor zaken naar Napels komen. Maar wat voor deal moet er eigenlijk worden gesloten? Je raadt het al: de Italiaanse droom verandert al snel in een nachtmerrie als Wessel verstrikt raakt in het nietsontziende netwerk van de Camorra. Meesterlijk spannend.
Bekijk dit boek op bol.com

Blog:Voor in de koffer: boeken over Italië -4

De alchemist van Venetië – Elle Newmark
De alchemist van Venetië speelt zich af in het Venetië van 1498. In de stad en daarbuiten gonst het van de geruchten over een oud en mysterieus boek dat een onvoorstelbaar machtige invloed heeft. Er zouden recepten in staan voor onder andere goud, onsterfelijkheid en eeuwige liefde. Iedereen, rijk en arm, fluistert en droomt erover. Ook Luciano, de hoofdpersoon van het verhaal. Hij groeit als arme wees op straat op, maar wordt onder de hoede genomen van de chef-kok van de paleiskeuken. Luciano ontdekt een geheel nieuwe, aromatische en verleidelijke wereld van vreemde kruiden, een weelde aan voedsel en de geheimen van de chef-kok. Maar ook het mysterieuze boek is hij niet vergeten en op een dag besluit hij het te gaan zoeken. Een spannend verhaal over intriges, de honger naar macht én naar lekker eten volgt. Heerlijk verhaal!
Bekijk dit boek op bol.com

Blog:Voor in de koffer: boeken over Italië -5

De boekhandelaarster uit Orvieto – Valentina Pattavina
De boekhandelaarster uit Orvieto is een boek over geheimen. De geheimen van hoofdpersoon Matilde en die van haar nieuwe woonplaats Orvieto. Matilde verhuist van Rome naar Orvieto om haar leven weer op de rit te krijgen. Daar verwezenlijkt ze een oude droom wanneer ze in de boekhandel van professor Paolini gaat werken. De schrijfster beschrijft op een prachtige toon de couleur locale van het stadje en de mensen die er wonen. Maar wat eerst zo lieflijk lijkt, verandert als Matilda door een plaatselijk journalist wordt gevraagd mee te helpen een oude moord op te lossen. Een lang verborgen gehouden gebeurtenis komt aan het licht en een bitterzoete finale volgt. Spannend!
Bekijk dit boek op bol.com

Blog:Voor in de koffer: boeken over Italië -6

De eenzaamheid van de priemgetallen – Paolo Giordano
De Italiaanse schrijver Paolo Giordano beschrijft in zijn boek de vriendschap tussen Alice en Mattia. Beide hebben als kind een aangrijpende gebeurtenis meegemaakt, die hen heeft gevormd tot wie ze zijn. Zo raakte Alice op haar zevende verlamd aan een been, nadat ze van haar vader moest skiën. Mattia liet als kind zijn zwakbegaafde tweelingzusje alleen achter op een bankje, omdat hij haar niet mee wilde nemen naar een verjaardag. Als hij terugkomt is ze verdwenen en wordt nooit meer gevonden. Op de middelbare school worden Alice en Mattia vrienden. Ze voelen zich vanaf de dag van hun ontmoeting verbonden, maar merken al snel hoe moeilijk het is om echt contact met elkaar te krijgen.
Bekijk dit boek op bol.com

Veel leesplezier toegewenst!

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.