-

Typisch Toscane

Wij houden van Toscane. Van de glooiende heuvels, het heldere licht, de cipressen, de vriendelijke mensen, de mooie dorpen en het lekkere eten. Maar wat is eigenlijk typisch Toscane?
Blog:Typisch Toscane-2

Chianti
Als je in Toscane bent, kun je er niet omheen: de Chianti-wijn. Hoewel de wijn in heel Toscane gedronken wordt, is Chianti eigenlijk de wijn van de Chianti-streek, een streek ten zuiden van Florence. Chianti wordt meestal gemaakt van Sangiovese druiven en smaakt fris en fruitig. Verwarrend is dat sommige wijnen Chianti heten en andere Chianti Classico. Het verschil zit hem in de streek. Alleen de Chianti uit het oorspronkelijke gebied tussen Florence, Siena en Arezzo heet Chianti Classico. De Chianti uit aangrenzende gebieden heet Chianti met daarachter de naam van het eigen gebied. Over de kwaliteit zegt dit verder niets. Daarvoor kun je weer beter naar het DOCG-label kijken. Voor het allerbeste Chianti-gevoel kun je de Chianti-dorpjes bezoeken.

Gaiole in Chianti, Greve in Chianti, Castellina in Chianti en Radda in Chianti zijn allemaal mooie dorpen, waar je volop Chianti kunt proeven. Bijvoorbeeld in een van de wijnproeverijen. Ook leuk: van dorp naar dorp rijden, over krioelende weggetjes met heuvels vol wijnranken ernaast. Mooi! Verblijven in de Chiantistreek kan onder andere bij Agriturismo Le Fonti.

Blog:Typisch Toscane-3

Agriturismi
Toscane is van oorsprong een boerengebied met veel boerderijen. Tegenwoordig richten veel boerenbedrijven zich naast landbouw op de toeristenindustrie. Ze stellen (een deel van) hun woning beschikbaar aan toeristen. Deze agriturismi (enkelvoud: agriturismo) zijn ideaal voor mensen die het typische Toscane willen ontdekken. Je bent lekker op het platteland, in je eigen appartement of vakantiehuis met alles erop en eraan. Want een agriturismo is niet te vergelijken met logeren bij de boer. Het is veel luxer. Met mooie slaapkamers, met vaak voor elke slaapkamer een badkamer, een ruime woonkamer, eigen keuken en soms zelfs een zwembad. Sommige agriturismi hebben meerdere appartementen in de verhuur, zodat deze manier van vakantie vieren erg geliefd is bij gezinnen. De kinderen spelen samen in de grote tuin of in het zwembad en de ouders hebben ook rust. En dat zonder dat het grootschalig is. Via Italissima zijn er vele agriturismi te boeken. Een mooi voorbeeld is Agriturismo Montescalari.

Blog:Typisch Toscane-4

Cipressen
We kennen allemaal de ansichtkaarten van Italiaanse landschappen vol cipressen en glooiende goudgele heuvels. Dit is typisch Toscane. En het is waarvoor veel mensen naar Toscane komen. Een perfecte dag in Toscane kan dus zomaar bestaan uit alleen maar rondrijden, zonder dat het verveelt. Er is zoveel te zien. En die cipressen zijn zo mooi!

Dit zijn slechts enkele dingen die Toscane Toscane maken. Er is natuurlijk nog veel meer te noemen. Wil jij deze zomer nog naar Toscane? Bekijk dan deze selectie van adresjes die we je van harte kunnen aanbevelen!

Wat is volgens jou typisch Toscane?

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.