-

Sportief eropuit in Le Marche

Het fraaie landschap van Le Marche, of in het Nederlands ‘De Marken’, leent zich uitstekend voor sportieve activiteiten als wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen, paragliden of skiën. Het landschap is erg gevarieerd en bestaat uit hoge bergen, hoogvlaktes maar ook zacht glooiende heuvels.
Fietsen & mountainbiken
Verblijf je in juni in Le Marche, dan kun je van de Giro d'Italia getuige zijn. Een aantal routes gaat steevast door dit gebied. Daarnaast worden er ook een aantal fietsclinics georganiseerd rond de Giro d'Italia. Bereid je wel voor op een paar pittige beklimmingen als je hier aan deel wilt gaan nemen. Er zijn ook individuele fiets- en mountainbike routes te verkrijgen.
Voor fietsarrangementen bestaande uit een verblijf inclusief begeleide fietstochten met mechanicien en catering kun je terecht bij Fietseninitalie.nl.

Blog:Sportief eropuit in Le Marche-2

Wandelen en klimmen
Dankzij de vele natuurparken, zoals de Monte Sibillini en Monte Conero, is er een groot aanbod trektochten, wandelroutes en klimfaciliteiten. Er zijn korte en lange afstandswandelingen maar ook hele pittige bergwandelingen. Geniet van de vergezichten, herten, roofvogels en wilde zwijnen. Vergeet tijdens je tocht de druipsteengrotten van Frasassi niet. Deze bekende bezienswaardigheid is zeker een bezoek waard.

Watersport
De kustlijn van Le Marche bestaat voornamelijk uit mooie zandstranden met hier en daar wat rotspartijen en kleine baaitjes. Een kust die geschikt is voor beachvolley, surfen en snorkelen.
Hou je van urenlang waterplezier? Bezoek dan aquapark Verde Azzurro, gelegen in de heuvels bij het dorpje San Faustino. In dit waterpark vind je glijbanen, hydromassagebaden, wildwaterbanen, aparte kinderbaden en verschillende zwembaden. Maar ook een speeltuin, sauna en diverse eetgelegenheden. Je kunt hier tevens een potje tennissen, voetballen, basketballen of beachvolleybal spelen.

Overige sportmogelijkheden in de Marken
In Le Marche kun je ook paardrijden en parapenten. Wie graag een balletje slaat, kan zich uitleven op de Conero Golf Club (18 holes). Liefhebbers van sneeuw kunnen het beste in februari of maart naar Le Marche gaan. Rond die tijd heb je de meeste kans op een dik pak sneeuw in het Nationaal Park Monti Sibillini en in de heuvels nabij Montelparo.

Handige links voor meer informatie:
Fietsen in Italië
De druipsteengrotten van Frasassi
Aquapark Verde Azzurro
Golf Club
Nationaal Park Monti Sibillini

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.