-

Porto Santo Stefano

Op weg naar Isola de Giglio kwam ik in Porto Santo Stefano terecht. Hiervandaan vertrekken de veerboten naar het lieflijke eiland Giglio. En overigens ook naar de vele andere eilanden van de Toscaanse archipel. Maar Porto Santo Stefano is veel meer dan een ferry-haven...
Blog:Porto Santo Stefano-2

Monte Argentario
Het havenstadje Porto Santo Stefano ligt op het schiereiland Monte Argentario. Een prachtig Toscaans gebied met een ruige kust, veel wildlife en verborgen stranden. Je kunt er met je mountainbike tochten maken en genieten van de ongerepte natuur. Maar dat kan ook te voet of met de auto over een mooie kustweg.
Als je de natuur achter je wilt laten, kun je twee pittoreske havenstadjes bezoeken; Porto Ercole, waar ons koningshuis een zomerhuis heeft, en Porto Santo Stefano. Beide hebben een grote aantrekkingskracht op de luxe jachten die hier zomers de eilanden van de Toscaanse Archipel bezoeken. Ik keek mijn ogen uit.

Argentario Sailing Week
Tijdens mijn aankomst in Porto Santo Stefano waren net alle deelnemende jachten aan de Panerai Classic Yachts Challenge aangemeerd. En dat is echt een heel bijzondere regatta. Tientallen klassieke zeiljachten lagen te dobberen in het water aan de kade. Prachtige jachten met veel hout waar je soms alleen op mocht als je je schoenen uitdeed. De meeste gebouwd aan het begin van de 20e eeuw, sommigen ouder. Er zijn gedurende 3 dagen races met telkens aan het eind een samenkomst in de Yacht Club Santo Stefano; hier kunnen de zeilers bijkomen met een cocktail.

Ik had een appartementje gehuurd pal aan de kade en het is heerlijk om wakker te worden met het geluid van kabbelend water en het geklingel van de masten.
En wat een uitzicht: na een paar dagen is de race voorbij en vertrekken de jachten één voor één weer uit de haven. Wat dan terugkomt is ook een boeiend schouwspel; luxe motorjachten nemen de plaats in van de klassieke zeiljachten. En telkens als je denkt dat je grootste nu wel hebt gezien, meert een nog groter jacht aan.

Zomer 2019
Komende zomer vindt de Classic Yachts Challenge tijdens de Argentario Sailing Week plaats van 19 t/m 23 juni. Ga erheen en dompel jezelf in luxe. Er is dan ook een fantastische markt met allerlei kunst en kunstnijverheid op de lange, slingerende boulevard. En ga eten bij Il Moletto; een restaurant pal aan zee, met uitzicht op het stadje en op de vloot; en heerlijk eten!

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.