-

Italiaanse expressie!

De Italianen staan er bekend om: het gebruik van gebaren om hun communicatie kracht bij te zetten. Vermakelijk om naar te kijken maar vaak onbegrijpelijk voor ons. Hierbij een kleine les in Italiaanse gebaren…
Blog:Italiaanse expressie!-2De Italiaanse ‘gesti’ maken een zeer belangrijk deel uit van de dagelijkse communicatie. Het gebaar alleen is echter niet genoeg. De lichaamshouding en mimiek moeten de gebaren kracht bij zetten. Als je het gaat proberen, doe dat dan dus vol overgave!

Sommige gebaren betekenen hetzelfde als de onze. Als de handpalm naar boven wijst, de toppen van de duim en wijsvinger over elkaar gestreken worden en de overige vingers gebogen zijn, dan doelen we op geld.
Andere gebaren zullen je bekend voorkomen. Met de wijsvinger en middelvinger een knippend gebaar maken (als een schaar) betekent simpelweg: “hou het kort”.

Er zijn ook gebaren die totaal niet overeenkomen met de onze. Zo kloppen wij iets af door met een gebalde vuist op hout te kloppen. Italianen ballen ook de vuist maar steken hun wijsvinger en pink uit en richten die naar beneden.
Richten ze de wijsvinger en pink recht naar voren, dan heb je waarschijnlijk een verkeerd gebaar overgebracht, want dit betekent “hoepel op” !

Expressief communiceren tijdens je vakantie
Meer over Italiaanse gebaren vind je op de app ‘Italian Gestures’ (voor de Iphone). Hier staat een groot aantal Italiaanse gebaren uitgelegd. Wellicht handig om tijdens je vakantie expressief met de Italianen te communiceren. Succes!

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.