-

De leukste Italiaanse films

Zin om alvast in Italië-stemming te komen? Trakteer jezelf dan op een avondje Italiaanse films. Want wat is er nou heerlijker dan alleen al te luisteren naar de Italiaanse taal? Ter inspiratie tippen we drie Italiaanse topfilms.
Blog:De leukste Italiaanse films-2

La vita è bella (1998)
Waarschijnlijk heeft iedereen deze film minstens één keer gezien. Zo niet: huur de dvd van La vita è bella dan vanavond nog. De film laat speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en is grappig en verdrietig tegelijk. Hoofdpersoon is de altijd optimistische Guido. Hij is dolgelukkig met zijn vrouw Dora en hun vijfjarige zoontje. Dan slaat het noodlot toe: het gezin wordt overgebracht naar een concentratiekamp. Daar doet Guido er alles aan om zijn zoontje te laten geloven dat het kamp één groot spel van de Duisters is. Met als inzet: het winnen van een tank. Moraal van de film: wat er ook gebeurt, het leven is mooi!

Meglio Gioventu (2003)
Meglio Gioventu kreeg in 2003 tijdens het Internationale Filmfestival in Rotterdam de publieksprijs voor beste film. Terecht, vinden wij. De film laat Italië en haar moderne geschiedenis zien door de ogen van de broers Nicola en Matteo, hun familie en geliefden. We zien de personages opgroeien, lief en leed meemaken en hoogtepunten van de geschiedenis beleven. Zoals de overstroming van Florence in ’66 en de massa-ontslagen bij Fiat. De film duurt maar liefst zes uur, dus staat garant voor veel kijkplezier en soms een lach en een traan.

Benvenuti al Sud (2010)
Alberto, directeur van een klein postkantoor in Lombardije, doet er alles aan om overgeplaatst te worden naar Milaan. Hij veinst zelfs een handicap. Helaas voor hem mislukt zijn plan: hij wordt wel overgeplaatst, maar niet naar Milaan. Alberto belandt in een klein dorp bij Napels. En dat terwijl hij zo’n hekel heeft aan het zuiden. Of veroveren de zuiderlingen toch zijn hart? Leuke film over de vooroordelen tussen Noord- en Zuid-Italië. Er is ook een Franse versie van deze film: Bienvenue chez les Ch’tis.

Films over Italië
En voor wie niet speciaal de Italiaanse taal hoeft te horen, maar vooral wil genieten van mooie Italiaanse beelden:

To Rome with love
De nieuwste film van Woody Allen speelt zich af in de hoofdstad van Italië.

Under the Tuscan sun
Een Amerikaanse schrijfster koopt spontaan een bouwval in Toscane. Hoewel ze erg moet wennen aan de vreemde gewoontes van de Italianen, wordt ze al snel verliefd. Op het land en natuurlijk ook op een man.

Veel kijkplezier. En heb je zelf ook nog filmtips? Laat het ons weten!

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.