-

Carnevale!

Binnenkort barst het Carnaval in Italië weer los. In Italië geen hossende mensen in clownspakken, maar stijlvolle kostuums en kleurrijke maskers. Want ook feesten doen Italianen in stijl.
Blog:Carnevale!-2

Carnaval in Venetië
Het hoogtepunt is wel het beroemde carnaval in Venetië. Het Carnevale di Venezia staat natuurlijk bekend om zijn pracht en praal, kostuums en maskers. Er wordt flink gefeest en alles draait om ‘la bella figura’ en gezien worden in je mooiste outfit op de juiste feesten. Maar hoe zit het nu in de rest van Italië?

Tips om carnaval te vieren in Italië
Voor wie graag ook eens carnaval in Italië viert, hierbij enkele aanraders:

Blog:Carnevale!-3

- Carnaval van Ivrea bij Turijn: hier worden sinaasappelgevechten gehouden. Als toerist mag je meedoen. Zeker een bijzondere ervaring!

- Carnaval in Viareggio: een groot feest, dat bekend staat om de praalwagens met figuren van papier-maché.

- Carnaval in Verona: naar men zegt het oudste carnaval van Italië. Zo’n 500 praalwagens trekken door de straten. Erg de moeite waard!

- Carnaval in Livigno: In dit alpendorp wordt carnaval op ski’s gevierd. Mensen zijn verkleed en trekken voorbij door de sneeuw.

- Carnaval in Calabrië: In het plaatsje Montalto Uffugo wordt elk jaar een optocht gehouden waarin mannen verkleed gaan als vrouw. Ze delen, gehuld in jurk en pruik, snoep en wijn uit. Na de optocht is er een groot bal waar men enorme hoofden draagt.

Blog:Carnevale!-4

Carnaval in Lucca
Lucca werd voor ons de plek om het carnavalspektakel bij te wonen. Eenmaal door de stadspoorten, viel ons meteen iets op: de stilte. Waar was de muziek? Waar waren de verklede mensen? We zagen niemand. Na vijf minuten verbaasd te hebben rondgelopen, zagen we eindelijk een echte carnavaller: een jongetje op een fietsje, verkleed als cowboy. Te schattig! En daar gingen twee prinsessenmeisjes. Uiteindelijk kwamen we uit op een mooi plein: het carnavalscentrum van Lucca. De plaatselijke dj draaide wat muziek, kinderen dansten in het rond, hun verkleedoutfits trots aan elkaar showend en ouders stonden in groepjes met elkaar te praten. Veel van hen hadden een glas wijn in hun hand, maar dronken? Nee, dat waren ze zeker niet. Verkleed trouwens ook niet. Dat was blijkbaar voorbehouden aan de kinderen. Gezellig was het wel. Kinderen strooiden met confetti en er heerste een relaxte sfeer. Of we ook een glaasje wijn wilden… Ja, graag! Uiteindelijk hebben we leuk staan praten met een paar Italianen, een dansje gedaan met een groepje kinderen en heel veel confetti over ons heen gekregen. En het was echt leuk.

Wij zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar jullie mening: wat vinden jullie van carnaval? Waar kun je het het best vieren? En hebben jullie wel eens carnaval in Italië gevierd?

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.